Els Platillos de l'Empordà. Cuina catalana empordanesa

Trenta cinc anys després de la primera edició dels llibres Platillos de l’Empordà i Cuina Casolana Empordanesa, us presentem les receptes—ara recollides en un sol llibre— que van servir i encara serveixen per a reivindicar, homenatjar i difondre la cuina de cassola, els platillos, les picades i els guisats del nostre petit país. Que vagi de gust!

 

NOVETAT

Textos: Eduard Puig i Vayreda

Varis autors

Fotografia: Jordi Puig

Disseny: Joan Colomer

Pàgines: : 160

Format: 15 x 19 cm

Preu:  18 €

 

Retrats de medalla: l'espectacle del bronze

La medalla commemorativa, una obra d'art tan petita i discreta que cap al palmell de la mà, conté en la superfície l'expressió artística del seu autor i l'habilitat tècnica del fabricant. Admirada tradicionalment per l'elit benestant, entre finals del segle XIX i principis del XX la medalla va abandonar les normes acadèmiques i els vells costums i va experimentar una regeneració tècnica i artística que la va apropar al gran públic. El retrat, el primer tema i el més important desenvolupat per la medalla al llarg de la seva història, hi va mantenir el paper preponderant, i amb un nou llenguatge va representar tant el rostre com la figura en qualsevol posició o moviment.

Textos:  Rossend Casanova,

Miquel Crusafont, Laure Dorchy.

Fotografia: Jordi Puig

Disseny: Joan Barjau

Edició en català i anglès.

Pàgines: : 192

Format: 15,5 x 16 cm

Preu:  14 €

 

(Silencis) Figueres sota les bombes 1938-1939. Aquest llibre és un recull de les trobades fotogràfiques Jo hi vaig ser, amb testimonis

dels bombardejos a Figueres i l’Alt Empordà i

de l’exposició que ha recollit aquella experiència.

Un reconeixement a persones que ens envolten i que han viscut el drama d’una guerra en el mateix escenari de seguretat en el que vivim. El seu silenci no ha estat oblit. Ara, les seves paraules són el nostre mestratge.

Un projecte de Jordi Puig, amb la col.laboració d’Enric Pujol i Gerard Bagué.

LLIBRE+DVD

Textos: Eva Vàzquez i

Enric Pujol

Fotografia: Jordi Puig

Disseny: Joan Colomer

Pàgines: : 256

Format: 17 x 23 cm

Preu:  30 €

Coincidint amb la commemoració del centenari de la creació de la Mancomunitat de Catalunya aquest llibre vol donar a conèixer les obres públiques de Rafael Masó  entre 1914 i 1923, un moment de fort impuls a la construcció d'infraestructures, edificis públics i de serveis, com a resultat de l'acció conjunta de les quatre diputacions i dels ajuntaments catalans. El llibre inclou nombrosos plànols, dibuixos, fotografies i documents inèdits.

Textos: Gemma Domènech,

Jordi Falgàs, Rosa M. Gil i Joaquim M. Puigvert

Fotografia: Jordi Puig

Disseny: Joan Colomer

Pàgines: : 256

Format: 17 x 23 cm

Preu: 24 €

Pep Colomer Martí va ser artista profundament connectat a l’època i al lloc on va viure, la Girona del segle XX, i una personalitat discreta que ha deixat un llegat que mereix ésser conegut i estudiat. Aquests dos volums presenten una àmplia selecció de la obra pictòrica (volum I) però també reivindiquen el seu treball com a dissenyador, il·lustrador i decorador, i una selecció dels seus textos filosòfics (volum II).

Publicat en coedició amb la Fundació

Colomer-Sanz.

 

 

Textos: Pep Colomer,

Jordi Falgàs, Lluïsa Faxedas,

Emili Rodríguez i Josep M. Uyà

Fotografia: Jordi Puig

Disseny: Joan Colomer

Pàgines: 624 (2 volums)

Format: 26 x 24 cm

Preu: 50 €

Ara fa cent anys que va néixer

a la ciutat de Girona Athenea, un dels projectes culturals més moderns i innovadors de la seva història recent. Un espai per a l’art, l’arquitectura, la música, la dansa i la literatura. El llibre Athenea 1913: el temple del Noucentisme parla sobre la història, l’edifici i les activitats que s´hi varen dur a terme.

Publicat en coedició amb la Fundació Rafael Masó.

 

Textos: Narcís-Jordi Aragó,

Jordi Falgàs, Lluïsa Faxedas, Josep Pujol i

Joaquim Rabaseda

Disseny: Joan Barjau

Pàgines: 192

Format: 15,5 x 16 cm

Preu: 14 €